Neviete, ako si vybrať produkt? Napíšte nám na: eshop@ekokoza.cz
Použitie
na zahustenie marmelád a džemov s vysokým obsahom cukru, kde nad 59% tvorí rozpustný pevný podiel.
Získavanie
na výrobu pektínu sa používa zvyšok ovocia z prípravy džúsov, najmä kôra z vylisovaných citrusov (až 30%) alebo dreň a šupka jabĺk.
Recept na výrobu džemu
na výrobu budete potrebovať 7 - 10g (asi 4 lyžičky) pektínu na 1 kg ovocia. Pektín zmiešajte s 3 - 4 lyžičkami cukru, pridajte k už vopred rozvarenému ovociu a povarte cca 5 minút.
Podľa chuti pridajte 300 – 500g cukru. Potom sa varí do zhustnutia.
Nutričné hodnoty v 100g :
Jednotková váha (g) | 50 |
Veľkosť balenia (ks) | 1 |
Ekokoza má rada cookies! Súbory cookie nám pomáhajú ponúkať správne produkty, príjemné zľavy a ďalšie skvelé služby. Stačí nám dať súhlas na ich používanie.