Jogurtová kultúra YFL812
Jogurtová kultúra YFL812
Jogurtová kultúra YFL812

Jogurtová kultúra YFL812

(1)
ID produktu6181
Kultúra na výrobu jogurtu s veľmi jemnou chuťou a vysokou viskozitou vytvára hustý a nie príliš kyslý jogurt.Viac informácií
9,68 EUR 8,00 EUR bez DPH
Ihneď na odoslanie

Neviete, ako si vybrať produkt? Napíšte nám na: eshop@ekokoza.cz

Popis

Alternatívne označenie tejto kultúry je YFL 811.

Použitie

  • Používa sa na výrobu jogurtu. Kultúra je vhodná na výrobu rôznych druhov jogurtov.
  • Kultúra je na výrobu jogurtu s veľmi jemnou chuťou a veľmi vysokou viskozitou. Kultúra vytvára hustý jogurt, menej kyslý.
  • Vhodná aj na jogurtové mlieka.
  • Podmienky fermentácie: Plnotučné mlieko +2% sušeného odstredeného mlieka TS (85°C/185°F, 30min.)

Návod na použitie

  • Kultúru vyberiete z mrazničky tesne pred použitím.
  • Dezinfikujte vršok obalu chlórom.
  • Otvorte obal a lyofilizované granule vsypte priamo do pasterizovaného produktu.
  • Na rovnomerné rozptýlenie granúl nechajte miešať 10-15 minút.
  • Odporúčaná inkubačná teplota je 35-45°C (95-113°F).
  • Viac informácií týkajúcich sa špecifických aplikácií nejdete v technických brožúrach a odporúčaných návodoch.
  • Teplotné optimum pre zrenie je 43 ° C, dobra zrenia je závislá od dávkovnej kultúry - cca 4-6 hodín. Hotový jogurt má pH 4,4.

Dávkovanie jogurtovej kultúry


na 10 až 15 l mlieka sa používa 1 gram kultúry, ak budete potrebovať zaočkovať 2 l mlieka, použite 0,2 gramov kultúry. Môžete si zaobstarať jemnú digitálnu váhu, ktorá meria na stotiny a umožní presné odmeranie malého množstva kultúry ( máme na e-shope ), prípadne ak nemáte váhu, dáte si kultúru len na špičku noža a ak dáte kultúry viac, ničomu to nevadí, jogurt bude síce preočkovaný, ale proces výroby bude aj napriek tomu fungovať.

Skladovanie jogurtovej kultúry

Odsyptce si z vrecka potrebné množstvo, zvyšnú kultúru starostlivo uzavrite v pôvodnom obale (alebo presypte do vzduchotesnej nádoby) a uchovávajte v mrazničke. Kultúra by mala byť chránená pred vlhkosťou a svetlom.

Doba skladovania

Pri správnom skladovaní v mrazničke môže byť kultúra použiteľná po celú dobu jej trvanlivosti.

Dávkovanie

  • 1 g na 10 - 15 l mlieka
  • Klasické balenie je na spracovanie 250 – 400 litrov mlieka
  • Veľké balenie je desaťnásobné - na 2500 - 4000 l mlieka

Množstvo mlieka na očkovanie

  • 250l/50U
  • 1.000l/200U
  • 2.500l/500U
  • 5.000l/1.000U
  • 10.000l/2.000U

Zloženie

  • Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus, Streptococcus thermophilus
Parametre
Veľkosť balenia (ks)1
Krajina pôvoduDánsko
ZnačkaCHR Hansen
Hodnotenia a recenzie
5
Marcela JandovaOpravdu výborná kultura. Přesně podle deklarace.5
Záleží nám na vašom súkromí

Ekokoza má rada cookies! Súbory cookie nám pomáhajú ponúkať správne produkty, príjemné zľavy a ďalšie skvelé služby. Stačí nám dať súhlas na ich používanie.

Upraviť moje voľbyPovoliť všetko