Neviete, ako si vybrať produkt? Napíšte nám na: eshop@ekokoza.cz
W450 je označenie pre kvalitné kešu menšej veľkosti, ktoré sú lahodné a dobre sa mixujú. Sú preto ideálne na prípravu kešu masla, kešu mlieka, ale aj raw tort či kešu syra.
Kešu orechy sú skvelým zdrojom energie a bielkovín (15,3 g v 100 g) a obsahujú aj omega-3 a omega 6 nenasýtené kyseliny, ktoré sú zdravé pre naše srdce. Zároveň obsahujú vlákninu a patria k orechom s najmenším obsahom tuku (46,9 g v 100 g). Sú populárne medzi priaznivcami zdravej výživy aj vegánmi, ktorí ich používajú na výrobu alternatív syra a ako základ raw tort.
Kešu orechy obsahujú dôležité látky pre zdravé fungovanie ľudského organizmu, ako je napríklad horčík (292 mg v 100 g), železo (6,68 mg v 100 g) a zinok (5,78 mg v 100 g).
Škrupinové plody
Kešu orechy sú dobré samotné, ale ich chuť môžete zvýrazniť upražením, a to na panvici alebo v rúre. Pridajte si ich do rannej kaše alebo si z nich vyrobte domácu granolu. Z kešu je možné vyrobiť kešu maslo, kešu mlieko, kešu syr, základ raw tort, ale vynikajúce sú aj v šalátoch a na zahustenie vegánskych polievok.
Kešu orechy sú plodom obličniku západného, ktorý pôvodne rástol v Brazílii. Dnes sa pestuje aj vo Vietname, Nigérii, Tanzánii, Indii či Indonézii. Strom potrebuje teplo a vysokú nadmorskú výšku okolo 1000 ma rastie do výšky 12 m. Jeden strom dokáže vyprodukovať až 50 kg za jeden rok, ale na poriadny zber lahodných kešu sa čaká až 8 rokov.
Kešu orechy starostlivo ochutnávame a kontrolujeme ich kvalitu. Dodávateľa v priebehu roka meníme tak, aby sme vám mohli ponúknuť najkvalitnejšie a najčerstvejšie kešu orechy. Naše kešu pochádzajú najčastejšie z týchto krajín: India a Vietnam.
Jednotková váha (g) | 1000 |
Použitie | Potraviny |
Veľkosť balenia (ks) | 1 |
Krajina pôvodu | Vietnam |
Ekokoza má rada cookies! Súbory cookie nám pomáhajú ponúkať správne produkty, príjemné zľavy a ďalšie skvelé služby. Stačí nám dať súhlas na ich používanie.