Neviete, ako si vybrať produkt? Napíšte nám na: eshop@ekokoza.cz
Sodium benzoate je sodná soľ kyseliny benzoovej, ktorá sa prirodzene vyskytuje v ovocí - brusniciach, marhuliach, jablkách, ďalej potom v hubách, škoricu, klinčekoch a niektorých mliečnych produktoch (ako výsledok bakteriálneho kvasenia) a čajoch.
Používa sa predovšetkým ako zložka konzervačného systému (aj v potravinárstve), povolená aj v prírodnej kozmetike. Je jednou z najlacnejších konzervačných prísad vôbec.
Má antimikrobiálne účinky, zabraňuje množeniu baktérií, ale nezabíja ich. Je tiež ľahko antimykotický, chráni pred hubami, plesňami a kvasinkami (v kyslom prostredí, tzn pH 4,5 a nižšie). Je teda citlivý na pH prostredie, v ktorom sa nachádza. V závislosti od pH sa vždy uprednostňuje jedna z jeho vlastností, dá sa tak považovať za nestálu, ale stále funkčnú látku.
Nepatrí medzi alergény a len u veľmi citlivých jedincov môže vyvolať kontaktnú dermatitídu.
Slovenský dehydroacetát sodný, je organická zlúčenina. Je to sodná soľ kyseliny dehydrooctovej a pripravuje sa synteticky. Má formu bieleho prášku bez chuti a zápachu. Je veľmi účinným antimikrobiálnym a konzervačným prostriedkom.
Už vo veľmi nízkych koncentráciách bráni rastu a reprodukcii mikroorganizmov. Využíva sa v širokej škále kozmetických prípravkov a výrobkov osobnej starostlivosti, ktoré chránia pred znehodnotením.
V potravinárskych výrobkoch ho nájdeme pod označením E266 a využíva sa tu pre svoje antibakteriálne a protiplesňové účinky.
Kyselina citrónová sa prirodzene vyskytuje v ovocných šťavách (napríklad šťava z citróna obsahuje 5-8% kyseliny citrónovej; tiež sa dá získať z limetky, malín, brusníc alebo červenej repy). V kozmetike sa používa v kryštalickej podobe.
Jednotkový objem (ml) | 250 |
Použitie | Starostlivosť o pleť |
Veľkosť balenia (ks) | 1 |
Krajina pôvodu | Francúzsko |
Ekokoza má rada cookies! Súbory cookie nám pomáhajú ponúkať správne produkty, príjemné zľavy a ďalšie skvelé služby. Stačí nám dať súhlas na ich používanie.